O značce Master

Master

Príbeh značky Master začal v USA pred viac ako 50timi rokmi. Prvé vykurovacie teleso bolo vyrobené v roku 1954 v Daytone v štáte Ohio, kde sa vyrábali aj ďalšie stavebné stroje a nástroje.

Prvé ohrievače nepoužívala trysky, ale vankúšiky z kovových vlákien, na ktoré klapalo palivo. Neskôr boli vyvinuté trysky a bol predstavený prvý model vonkajšieho kerosinového ohrievače sa čtyřlopatkovým čerpadlom umiestneným pred motorom. Tento model bol vyvinutý pánom G. Brigg, toho času riaditeľom vývoja.

Od tej doby sa dizajn a konštrukcia ohrievačov neustále zlepšovali a ohrievače sa stávala čoraz populárnejšími. Súčasne vznikali požiadavky na ďalšie možnosti využitia a druhy palív. To v roku 1964 vyústilo vo vybudovaní novej továrne v Bowling Green, špecializované výhradne na výrobu ohrievačov. Značka Master sa stala v USA veľmi populárne. Od samého začiatku boli výrobky Master predávať iba distribútorov stavebnej techniky a táto prax trvá doteraz.

Popularita ohrievačov Master vzrástla postupom času natoľko, že v roku 1976 bola zriadená v Bowlig Green nová divízia, ktorá potom v roku 1980 prebrala všetku zodpovednosť za výrobu spadajúce pod značku Master. Od tej doby získala ohrievače Master v USA cez 90% podiel na trhu, najmä v stavebníctve. Ďalej si získavala aj popularitu vo svete. V roku 2000 bola založená nová továreň v talianskej Verone, ktorá v súčasnosti zásobuje ohrievačmi celý európsky trh.

Ohrievače Master distribuované prostredníctvom podoblastí v Británii, Poľsku, Taliansku, Nemecku, Mexiku a Rusku.

Značky
Řadit podle... Řadit podle...
Eprofi obchody